A telefonos üzletkötők is emberek

Bizonyára mindenkit hívott már legalább egy call centeres, ahol egy érdekes ajánlatot vagy egy akciós utat próbált felajánlani. Ezek az üzletkötők a vonal másik végén ülnek, kómásak, rossz kedvünk van, de ebből semmit nem mutathatnak, mindig kedvesen és pozitívan cseng a hangjuk.

Ha belegondolunk, akkor ugyanolyan emberek, mint mi, reggel felkelnek, bemennek a monoton munkahelyre, de ahogy beindul az első hívás, azonnal frissnek és üdének kell tűnniük. Lehet, hogy idegesek, vagy bosszantjuk a buta kérdéseinkkel, de ennek nem szabad érződnie.

A jó call centeres munkához először beszédtudás szükséges. Nem, nem elég, ha valaki tud beszélni, hanem érdekesen kell átadnia az információt, ugyanakkor az sem hátrány, ha szimpatikus hangja van.

Fontos, hogy képben legyen az aktuális ajánlatokkal, mert néhány ügyfél kapásból visszakérdez, és nincs annál rosszabb, mint amikor nem tud mit válaszolni. Az is lényeges szempont, hogy a telefonhívások szinte mindig egy asztalnál történnek, így nem baj, ha szeretünk sokáig egy helyben ülni.

Irodából vagy otthonról

Amikor meghalljuk a call center szót, akkor egy hatalmas irodát látunk magunk előtt, ahol apró asztalok mellett ülnek az emberek és megállás nélkül telefonálnak. Szerencsére ma már távmunkaként is végezhető, így sokan elvonulhatnak a lakásukba, és otthonról folytatják a feladataikat.

Mind a kettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai, de az a legjobb, ha mi választhatunk közülük. Egyesek szeretik a nyüzsgést, és sokkal könnyebben dolgoznak, ha látják a többieket. Amikor folyamatosan csörög a telefon, és körülöttünk mindenki ezzel foglalkozik, akkor mi is hamarabb nekiállunk.

Az otthoni munkának az a veszélye, hogy nincs kedvünk emberekkel beszélgetni, és kevesebb hívást bonyolítunk le. Nem véletlen, hogy mindig szükségünk lesz egy kis akaraterőre, de ha ez megvan, akkor a saját szobánkból láthatjuk el a munkát. Innentől kezdve nem kell a tömegközlekedéssel bajlódni, hanem a finom reggeli után azonnal leülhetünk a kedvenc asztalunk mellé, és már fogadhatjuk is a bejövő hívásokat.

Kategória: Hétköznapok | Címkék: