A megfelelő minőségű zárral lehet távol tartani a betörőket

Senki nem szeretne arra felriadni az éjszaka közepén, hogy valaki betört a lakásába, vagy éppen arra hazaérni egy hétvégi utazásról, hogy az ingatlanából minden értéket elvittek. Manapság azonban a betörők is egyre több tapasztalattal és tudással rendelkeznek, így akár 1-2 percen belül képesek hangtalanul bejutni az otthonunkba, és minden értékes dolgot kipakolni.

Ahhoz, hogy ezeket az eseteket ki tudjuk küszöbölni, érdemes néhány dologra fokozottan odafigyelni, főleg a bejárati ajtó zárakkal kapcsolatban.

Fontos, hogy a több tízéves, elavult zárszerkezeteket időnként újra cseréljük

Ahhoz, hogy az ember teljes biztonságba érezhesse magát otthon, elengedhetetlen egy jól működő, minőségi zárszerkezet. Szakemberek is úgy tartják, hogy biztonságos megoldást csak a felső kategóriás zárbetétek tudnak jelenteni, illetve azok a strapabíró, erős törésvédő pajzsok, melyek direkt arra lettek kifejlesztve, hogy megakadályozzák a betörést. A betörők gyakran használják a zárszerkezet felfeszítésének módszerét, mely ellen léteznek biztonsági másodzárak.

A hevederzár segítségével távol tudjuk tartani otthonunktól a betolakodót, hiszen sem felfeszíteni, sem berúgni nem lehet azt az ajtót, melyet belülről még egy erős hevederzár is véd.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy zárcsere során ügyeljünk a minőségre, hiszen egy olcsóbb, silányabb minőségű zárbetétet egy tapasztalt betörő pillanatok alatt képes felfeszíteni. Amellett hogy nem fog ki a betörőkön egy olcsóbb zár, jó tudni, hogy ezek a gyengébb minőségű zárbetétek sokkal hamarabb, és könnyebben meg tudnak hibásodni, mint a minőségibb darabok. Fontos megjegyezni, hogy a betörők folyamatosan figyelemmel kísérik a technológia fejlődését, így újabb és újabb módszereket alkalmaznak a különböző zárszerkezetek feltörésekor.

Ezért érdemes a zárakat időnként lecserélni, mellyel elkerülhetjük azt hogy egy régi, elavult zár a legrosszabbkor hibásodjon meg, és okozzon sok kellemetlenséget. A több tízéves, idejétmúlt zárszerkezetek és zárbetétek már egyáltalán nem felelnek meg a mai kor kihívásainak, így egyszerűen képtelenek ellátni feladatukat, és megvédeni minket és lakásunkat a betörők ellen.

Kategória: Hétköznapok