A mechanikus vagy a digitális szobamérleg a jó?

Így az év elején rengetegen kezdenek bele fogyókúrába, diétába vagy életmódváltásba, hiszen változtatni szeretnének kinézetükön és az egész életükön. Sokan pedig azonnal rohannak a legközelebbi üzletbe, hogy megvásárolják magunknak az otthoni szobamérlegüket, mellyel majd ellenőrizni tudják súlyukat.

Aztán a boltba felmerül bennük a kérdés, hogy melyik is érdemes választani? Sokan úgy gondolják, teljesen felesleges egy nagyon drága mérleget vásárolnunk, hiszen egy olcsóbb kategóriás is pontosan ugyanolyan jól fog működni. Sokan pedig nem bíznak meg a digitális mérlegek pontosságában és akaratlanul is azt hiszik, hogy többet fog mutatni, mint amennyi a valós súlyuk.

Mi a fontos mérés során?

A mechanikus vagy a digitális szobamérleg a jó?

A mechanikus vagy a digitális szobamérleg a jó?

Mérlegre állni naponta teljesen felesleges. Sőt, még hetente is. Ezért nem kell tehát egy nagyon drága szobamérleget választanunk. Ha helyesen táplálkozunk és rendszeresen sportolunk pár hét után meg fog indulni a fogyás, így először az a jó, ha 1-2 havonta állunk a mérlegre. Arra azonban kevesen figyelnek oda, hogy mérés közben hova teszik a mérleget. Kevesen tudják, de ha egyenletre felületen mérik meg magukat, akkor bizony csalni tudnak a mérlegek.

A legtöbb ember értelemszerűen a fürdőszobában mérik súlyukat, ám nem is tudják, hogy egy vastag szőnyegen való méredzkedés érdekes eredményt is kiadhat. A német tesztelők például találtak egy olyan tesztalanyt, aki 32 kg-al volt kevesebb, ha puha szőnyegen állt a mérlegre, mintha a kemény padlón tenné ugyanezt. Ezek a tesztek azt is bebizonyították, hogy a digitális mérlegek pontosan ugyanúgy mérnek, mint hagyományos társaik.

Természetesen mindig az a legfontosabb, hogy ha rendszeresen mérjük magunkat, akkor minden alkalommal ugyanott, ugyanazon a mérlegen, ugyanabban a napszakban történjen a mérés. Tudtad, például hogy a reggeli és az esti súlyod között akár több kg különbség is lehet? De akkor is tökéletesen működhet a fogyókúrád, ha nincs otthon szobamérleged és egyszerűen nem méregeted magad hetente. A ruháidon úgyis érezni fogod a különbséget, hiszen nem csak a súlyod lesz kevesebb, hanem a tested is kisebb lesz.

Forrás: www.digitalismerlegek.hu

Kategória: Hétköznapok